ACTIVITAT ONLINE A TRAVÉS DELS CANALS DE YOUTUBE I FACEBOOK DE LA PANERA.
EN EL MARC DEL PROJECTE JAVELINA
Una acció de comprar accions és un llibre d’artista, un retrat i una acció al voltant d’una antiga cimentera, avui abandonada i parcialment submergida dins un embassament.
Es tracta de la petja d’un contrasentit, el d’un megaprojecte fantasma que no entraria mai en funcionament. Una història megalòmana, la d’una fàbrica que havia de ser de les més grans i importants d’Europa, que, tot i situada en una petita localitat lleidatana, es mou entre Barcelona i Madrid, i arriba fins a París o al Yale Club de Nova York, en sopars d’homes de negocis. Una història plena de grans anhels, ambicions i frustracions milionàries.
Taula rodona amb els següents participants:
Olga Olivera-Tabeni, artista
Pere Bascones, President dels Amics del Centre d’Art i Natura de Farrera
Aida Boix, Directora de Lo Pati, Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, Amposta
Moderador: Antoni Jové, Coordinador d’exposicions del Centre d’Art la Panera
Olga Olivera-Tabeni (1972)
S’interessa pel discurs en procés. També pel territori, l’ecologia, la natura, la història, el feminisme, l’entorn rural de les terres lleidatanes, per obrir preguntes, interrogants o pensar possibilitats i alternatives davant la crisi o el col·lapse del nostre món i de la societat capitalista.
Darrerament, el seu treball s’ha mostrat en exposicions col·lectives i individuals a l’Institut d’Estudis Ilerdencs, al Centre d’Art la Panera (Lleida), a Lo Pati (Amposta), a la Galeria Pilar Riberaygua (Andorra), a Errant (Vilaller), a l’ACVIC (Vic), a La Cumprativa (Llorenç del Penedès), al Museu de la Universitat d’Alacant (Alacant), a la VIII Biennal Internacional d’Art Tèxtil Contemporani WTA (Madrid), a la Universitat Politècnica de València, a la Fundació la Posta (València), a la Universitat de Castella – La Manxa (Cuenca), al Culturgest (Lisboa), al MASKollektiv Project (Portugal), entre d’altres.
Olga Olivera-Tabeni ha estat en residències com la Beca d’Art i Natura (Panera/CAN/CDAN) i ha col·laborat en revistes com DUODA, de la Universitat de Barcelona. També en seminaris i conferències a la Universitat de València, a la Universitat de Lleida, en l’activitat «Ecologies mutants en l’art contemporani IV» (del grup de recerca AGI, de la UB) o a la Xarxa Museística Provincial de Lugo, entre d’altres.